culinaire
zaken
.nl
Kippesoep 1
(Soto Ayam)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
3
2
2
2
2
1.50
1.50
1.50
1.50
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
deciliter
takje
teentje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
stukje
eetlepel
kopje
kopje
kopje
kopje
eetlepel
kopje
santen ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (poeder)
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
ketoembar
kardamom (poeder)
kurkuma (poeder)
komijn
kip (soep-)
sereh (poeder)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
ketjap (manis)
boon (sperzie-,vers)
kool (bloem-)ingrediënt info
wortel
kool (Chinees)
sambal oelek
mihoen
Berei-
ding
Bouillon trekken van de kip met wat peperkorrels.
Na 0:45 uur de kip verwijderen, de bouillon zeven en van de kip de botjes verwijderen.

Kruiden mengen in een kom.
Ui en knoflook snipperen. Groenten wassen en klein maken (harde groenten bijv. bonen, even voorkoken).
Vervolgens ui, knoflook en de kruiden fruiten.
Groenten erbij doen en tenslotte de kool en de santen.
Alles vervolgens met de kokende bouillon samenvoegen, stukjes kip erbij doen en de mie mee laten koken.
Met rijst een prima combinatie
Voedings-
waarde
Energie3445 KiloJoules
820 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
55 gram
4 gram