culinaire zaken .nl |
Kippesoep 1 (Soto Ayam) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 3 2 2 2 2 1.50 1.50 1.50 1.50 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 |
deciliter takje teentje stuks stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel stuks theelepel theelepel theelepel stukje eetlepel kopje kopje kopje kopje eetlepel kopje |
santen peterselie (bosje) knoflook kemirie (poeder) ui sap (citroen-) ketoembar kardamom (poeder) kurkuma (poeder) komijn kip (soep-) sereh (poeder) suiker (basterd-,bruin) laos (poeder) trassi ketjap (manis) boon (sperzie-,vers) kool (bloem-) wortel kool (Chinees) sambal oelek mihoen | ||
Berei- ding |
Bouillon trekken van de kip met wat peperkorrels. Na 0:45 uur de kip verwijderen, de bouillon zeven en van de kip de botjes verwijderen. Kruiden mengen in een kom. Ui en knoflook snipperen. Groenten wassen en klein maken (harde groenten bijv. bonen, even voorkoken). Vervolgens ui, knoflook en de kruiden fruiten. Groenten erbij doen en tenslotte de kool en de santen. Alles vervolgens met de kokende bouillon samenvoegen, stukjes kip erbij doen en de mie mee laten koken. Met rijst een prima combinatie | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3445 KiloJoules 820 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 55 gram 4 gram |