culinaire zaken .nl |
Tomaten-vissoep met kokos | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Maaltijdsoep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 5 2.50 2 2 1 1 1 1 1 - - - - |
stuks gram deciliter centimeter stuks stuks blik stuks pak teentje theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
makreel (gerookt) paprika water santen (blok) banaan ui boon (bruin,blik) bouillon (tablet) tomaat (gezeefd) knoflook kardamom (poeder) peper (cayenne-) sambal peper zout | ||
Voor- berei- ding |
De vis ontvellen, ontkoppen, ontstaarten en ontgraten. (je kunt natuurlijk ook gewoon filet kopen). Vis, ui en paprika fijnsnijden. | |||
Berei- ding |
Gezeefde tomaten met 0.5 liter water en bouillonblokje aan de kook brengen. Vis, ui en paprika in de kokende soep gooien. Santen/kokos en bruine bonen erbij, en zachtjes laten koken tot de groenten gaar genoeg zijn (15-20 minuten). (Als je een meer gebonden soep wilt, kun je de helft van de bonen eerst pureren.) De laatste 5 minuten kan ook de fijngesneden banaan erbij. Op smaak en temperatuur brengen met zout, sambal, tabasco en/of cayennepeper. Als extra smaakmakers kun je nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet je een paar minuten laten meekoken). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3884 KiloJoules 925 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 86 gram 39 gram 30 gram |