culinaire
zaken
.nl
Tomaten-vissoep met kokos
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
5
2.50
2
2
1
1
1
1
1
-
-
-
-
stuks
gram
deciliter
centimeter
stuks
stuks
blik
stuks
pak
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
makreel (gerookt)
paprika ingrediënt info
water
santen (blok) ingrediënt info
banaan ingrediënt info
ui ingrediënt info
boon (bruin,blik)
bouillon (tablet)
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kardamom (poeder)
peper (cayenne-) ingrediënt info
sambal
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De vis ontvellen, ontkoppen, ontstaarten en ontgraten. (je kunt natuurlijk ook gewoon filet kopen).
Vis, ui en paprika fijnsnijden.
Berei-
ding
Gezeefde tomaten met 0.5 liter water en bouillonblokje aan de kook brengen. Vis, ui en paprika in de kokende soep gooien. Santen/kokos en bruine bonen erbij, en zachtjes laten koken tot de groenten gaar genoeg zijn (15-20 minuten).

(Als je een meer gebonden soep wilt, kun je de helft van de bonen eerst pureren.) De laatste 5 minuten kan ook de fijngesneden banaan erbij. Op smaak en temperatuur brengen met zout, sambal, tabasco en/of cayennepeper.

Als extra smaakmakers kun je nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet je een paar minuten laten meekoken).

Voedings-
waarde
Energie3884 KiloJoules
925 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
86 gram
39 gram
30 gram