culinaire zaken .nl |
Wijnsoep (Weinsuppe) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 1.50 1.50 4 1 - - |
deciliter deciliter deciliter stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) room (slag-) wijn (wit,droog) eidooier peterselie zout kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Klop de eierdooiers, bouillon, wijn, slagroom en zout naar smaak door elkaar en breng het geheel kloppend langzaam aan de kook. De soep mag echter niet koken want hij kan daardoor heel gemakkelijk gaan schiften. Bestrooi elke portie met kaneel en fijngehakte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1189 KiloJoules 283 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 7 gram 0 gram |