culinaire zaken .nl |
Tomatensoep met macaroni en basilicum | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 500 75 6 30 5 1 1 - - |
deciliter gram gram centiliter gram theelepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) tomaat pasta (macaroni) room (slag-) boter (room-) saus (worcestershire-) basilicum (vers) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Was de tomaten en snij ze in vieren. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een grote pan. Fruit de ui ongeveer 4 minuten. Doe de tomaten erbij en fruit ze ongeveer 6 minuten mee, roer het geheel af en toe door. Schenk de bouillon erbij en laat de soep zachtjes 12 minuten koken. Wrijf de soep door een fijne roerzeef en breng hem opnieuw aan de kook. Strooi de pasta erin en kook hem gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper en enkele druppels worcestershiresaus en roer de basilicum erdoor. Garneer de soep in soepborden of -kommen en met slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 966 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 5 gram 2 gram |