culinaire
zaken
.nl
Tomatensoep met macaroni en basilicum
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
500
75
6
30
5
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
tomaat ingrediënt info
pasta (macaroni) ingrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
saus (worcestershire-)
basilicum (vers)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de tomaten en snij ze in vieren. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een grote pan. Fruit de ui ongeveer 4 minuten. Doe de tomaten erbij en fruit ze ongeveer 6 minuten mee, roer het geheel af en toe door. Schenk de bouillon erbij en laat de soep zachtjes 12 minuten koken. Wrijf de soep door een fijne roerzeef en breng hem opnieuw aan de kook. Strooi de pasta erin en kook hem gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper en enkele druppels worcestershiresaus en roer de basilicum erdoor. Garneer de soep in soepborden of -kommen en met slagroom.
Voedings-
waarde
Energie966 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
5 gram
2 gram