culinaire zaken .nl |
Tomatensoep met croutons | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 4 4 3 2 |
eetlepel stuks sneetje eetlepel teentje stuks |
olie (olijf-,extra vierge tomaat brood (tarwe) basilicum (vers) knoflook bouillon (kippen-,tablet) | ||
Berei- ding |
Ontvel de tomaten en snij ze klein. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit de knoflook even aan. Voeg de tomaten toe en bak ze even mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze circa 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep eventueel met een staafmixer. Snij het brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een koekepan en bak de blokjes brood rondom goudbruin. Roer de croutons en basilicum door de soep en schep deze direct in 4 diepe borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1090 KiloJoules 260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 6 gram 1 gram |