culinaire zaken .nl |
Spinaziesoep met creme fraiche | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 30 30 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter gram gram stuks bekertje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie melk boter (room-) bloem bouillon (kruiden-,tablet creme fraiche ui nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Spinazie uitzoeken en wassen. Ui pellen en in stukjes snijden. De creme fraiche met een beetje melk gladroeren. In een grote pan de spinazie met aanhangend water ongeveer 5 minuten koken. Spinazie met kooknat door een roerzeef wrijven of pureren. De boter in een braadpan smelten en de ui hierin fruiten. De bloem erdoor roeren. De melk al roerende langzaam toevoegen tot een gladde saus ontstaat. Spinaziepuree erdoor roeren. Bouillontablet toevoegen en laten oplossen. Diepe borden met heet water omspoelen, zodat ze warm zijn. De soep op smaak afmaken met nootmuskaat, peper en zout en over de warme borden verdelen. Creme fraiche erover verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 740 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 4 gram |