culinaire
zaken
.nl
Pinda-maissoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
2.50
100
25
5
2.50
2
1
1
0.50
0.50
0.50
-
deciliter
deciliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
bouillon (groente-)
melk ingrediënt info
mais (blik)
bloem ingrediënt info
saus (soja-)
pindakaas
peterselie (vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (groente-,tablet
kerrie (poeder)
sambal oelek
zout
Berei-
ding
De ui pellen en in stukjes snijden. In pan olie verhitten en hierin de ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. In een keer de bloem erdoor roeren en zachtjes meebakken. De pindakaas erdoor roeren. 2 deciliter van de bouillon toevoegen, op een hoog vuur aan de kook brengen, vuur laagzetten en alles tot een gladde massa roeren. Vervolgens nogmaals 2 deciliter bouillon toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en gladroeren. De rest van de bouillon, de melk, sojasaus en het halve bouillontablet erdoor roeren, aan de kook brengen en de soep ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. De uitgelekte mais en de peterselie erdoor roeren en in de soep warm laten worden. Op smaak brengen met peper of sambal en zout. Lekker met wat kroepoek.
Voedings-
waarde
Energie959 KiloJoules
228 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
10 gram
3 gram