culinaire zaken .nl |
Pinda-maissoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Slank | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 2.50 100 25 5 2.50 2 1 1 0.50 0.50 0.50 - |
deciliter deciliter gram gram theelepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
bouillon (groente-) melk mais (blik) bloem saus (soja-) pindakaas peterselie (vers) olie ui bouillon (groente-,tablet kerrie (poeder) sambal oelek zout | ||
Berei- ding |
De ui pellen en in stukjes snijden. In pan olie verhitten en hierin de ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. In een keer de bloem erdoor roeren en zachtjes meebakken. De pindakaas erdoor roeren. 2 deciliter van de bouillon toevoegen, op een hoog vuur aan de kook brengen, vuur laagzetten en alles tot een gladde massa roeren. Vervolgens nogmaals 2 deciliter bouillon toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en gladroeren. De rest van de bouillon, de melk, sojasaus en het halve bouillontablet erdoor roeren, aan de kook brengen en de soep ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. De uitgelekte mais en de peterselie erdoor roeren en in de soep warm laten worden. Op smaak brengen met peper of sambal en zout. Lekker met wat kroepoek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 959 KiloJoules 228 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 10 gram 3 gram |