culinaire zaken .nl |
Kruidige courgettesoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 25 2 1 1 1 1 1 0.50 |
centiliter gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel |
Vermouth (wit) boter (room-) bouillon (vlees-,tablet) courgette (groen) ui peterselie (vers) koriander (vers) bieslook (vers) tijm (vers) | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snij hem in blokjes. Smelt de boter in een pan en schep de ui, courgette en vermouth erdoor. Smoor de courgette circa 5 minuten. Voeg 2 deciliter water en de kruiden toe. Kook de courgette in nog circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer dit mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de bouillontabletten en nog 0.5 liter water toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 505 KiloJoules 120 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 2 gram |