culinaire zaken .nl |
Kip-kokossoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Soep | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 6 4 3 2 2 2 2 2 1 1 1 1 |
deciliter gram plakje eetlepel eetlepel stuks teentje theelepel theelepel stengel stuks eetlepel theelepel stuks |
melk (kokos-) kipfilet laos (vers) saus (vis-,Thais) koriander (vers) citroen knoflook sambal oelek trassie suiker sereh ui (sjalot) olie tijm (vers) peper (groen) | ||
Voor- berei- ding |
Pel en rasp het sjalotje. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje even aan. Pers de knoflook erboven uit. Bak de sambal circa 2 minuten mee. Pers de citroenen uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Snijd de dikke delen van de citroengrasstengels in plakjes. | |||
Berei- ding |
Voeg de kokosmelk, laos, citroengras, tijm, vissaus en suiker aan het uimengsel toe. Schep de kipplakjes erdoor. Verwarm de soep circa 6-7 minuten tot de soep gaar is. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes. Schep de soep in 4 kommen en garneer met de peperringetjes en koriander. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 391 KiloJoules 93 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 13 gram 0 gram |