culinaire zaken .nl |
Fijne witte bonensoep met tomaat | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:03 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 2 2 2 1 1 1 - |
gram deciliter stuks teentje stuks theelepel eetlepel stuks theelepel |
boon (wit,blik) wijn (wit) tomaat knoflook bouillon (vlees-,tablet) tijm (gedroogd) olie (olijf-) ui (bos-) sap (citroen-) | ||
Voor- berei- ding |
Door wat zaken voor te bereiden wordt de 'keukentijd' vlak voor het diner beperkt. Pureer de witte bonen met vocht in de keukenmachine. Verhit de olijfolie en pers de teentjes knoflook erboven uit. Roer de bonenpuree, wijn en tijm erdoor. Voeg 3/4 liter water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 3 minuten zachtjes doorkoken. Ontvel de tomaten. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes. | |||
Berei- ding |
Maak de soep vlak voor het serveren af. Verwarm de witte bonensoep opnieuw. Breng op smaak met citroensap. Schep de soep in 4 warme diepe borden en strooi de tomaatreepjes en uiringetjes erin. Lekker met een kaasstengel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 844 KiloJoules 201 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 9 gram 5 gram |