culinaire zaken .nl |
Bouillon met zelf gemaakte vlinderpasta | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | Bewerkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 100 2 2 1 - - |
liter gram gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) bloem kaas (parmezaans) bieslook (vers) basilicum (vers) ei (kip) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Meng het ei en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor. Kneed alles tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van circa 3 mm dik. Snij het deeg (met een kartelradermesje) in repen van circa 1 centimeter. Snij elke reep in stukjes van circa 2 centimeter. Druk elk deegstukje in het midden tegen elkaar. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de past toe en kook deze in circa 5 minuten beetgaar. Roer de kruiden en de rest erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bouillon met pasta in diepe borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1020 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 15 gram 0 gram |