culinaire
zaken
.nl
Bouillon met zelf gemaakte vlinderpasta
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
100
2
2
1
-
-
liter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
bloem ingrediënt info
kaas (parmezaans)
bieslook (vers) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Meng het ei en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor. Kneed alles tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van circa 3 mm dik. Snij het deeg (met een kartelradermesje) in repen van circa 1 centimeter. Snij elke reep in stukjes van circa 2 centimeter. Druk elk deegstukje in het midden tegen elkaar. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de past toe en kook deze in circa 5 minuten beetgaar. Roer de kruiden en de rest erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bouillon met pasta in diepe borden.
Voedings-
waarde
Energie1020 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
15 gram
0 gram