culinaire zaken .nl |
Aardappelsoep met paprika en kaas (Sopa de papas con cile verde y queso) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 150 75 3 1 1 1 0.25 - - |
liter gram gram gram stuks teentje stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) aardappel tomaat kaas (belegen) paprika (groen) knoflook ui olie oregano zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een grote pan en fruit de kleingesneden ui, de knoflook en de stukjes paprika ongeveer 4 minuten. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en bak deze even mee. Voeg de bouillon en de aardappelblokjes hieraan toe. Laat de soep aan de kook komen. Draai dan het vuur laag, en laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer door de soep de oregano en de geraspte kaas en maak het op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1098 KiloJoules 261 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 10 gram 7 gram |