culinaire zaken .nl |
satesaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | Barbecue | Pittig | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 2 1 200 2 2 80 1.25 |
eetlepel stuks teentje theelepel gram eetlepel theelepel Milliliter deciliter |
olie (zonnebloem-) ui (sjalot) knoflook gember (poeder) pindakaas ketjap (manis) sambal trassi melk (kokos-) water | ||
Voor- berei- ding |
Pers de knoflook uit. Snipper de sjalot zeer fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een pannetje en voeg de sjalotjes, knoflook en gemberpoeder toe. Fruit dit mengsel zachtjes 1 minuut en roer er dan de pindakaas goed doorheen. Voeg vervolgens de ketjap, sambal en kokosmelk toe en blijf roeren tot een egale saus ontstaat. Schenk het water er af en toe bij om de saus smeuig te houden. De liefhebbers van pittig kunnen de hoeveelheid sambal naar wens vergroten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1284 KiloJoules 306 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 12 gram 4 gram |