culinaire
zaken
.nl
satesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
2
1
200
2
2
80
1.25
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
gram
eetlepel
theelepel
Milliliter
deciliter
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
pindakaas
ketjap (manis)
sambal trassi
melk (kokos-) ingrediënt info
water
Voor-
berei-
ding
Pers de knoflook uit. Snipper de sjalot zeer fijn.
Berei-
ding
Verhit de olie in een pannetje en voeg de sjalotjes, knoflook en
gemberpoeder toe. Fruit dit mengsel zachtjes 1 minuut en roer er dan de pindakaas goed doorheen.

Voeg vervolgens de ketjap, sambal en kokosmelk toe en blijf roeren tot een egale saus ontstaat. Schenk het water er af en toe bij om de saus smeuig te houden.

De liefhebbers van pittig kunnen de hoeveelheid sambal naar wens vergroten.
Voedings-
waarde
Energie1284 KiloJoules
306 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
12 gram
4 gram