culinaire zaken .nl |
Zoetzure saus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.75 3 3 2 2 1 1 1 1 |
deciliter eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel gram eetlepel theelepel |
water suiker azijn ketjap (manis) ketchup (tomaten-) maizena tomaat augurk gember (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de augurk in kleine stukjes. Snij de tomaat in stukjes. | |||
Berei- ding |
Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maizena en roer tot de saus dik wordt. Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken. Met deze saus kunt u alle kanten op. De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 249 KiloJoules 59 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 1 gram 1 gram |