culinaire
zaken
.nl
Italiaanse pasta saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
2
100
100
2
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
bouillon (kruiden-)
salami
ham (rauw)
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De ui pellen en fijn snipperen. De tomaten wassen en in stukken snijden. De worteltjes schoon maken en in plakjes snijden. De olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. De ui met de kruiden, de tomaat en de worteltjes erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 6-8 minuten op 100% verwarmen. De bouillon en de tomatenpuree toevoegen en alles (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100% verwarmen. Het tomatenmengsel iets laten afkoelen. Intussen de courgette schoon maken, in plakken en vervolgens in repen snijden. De salami in blokjes en de ham in reepjes snijden. Het tomatenmengsel in de foodprocessor of blender pureren en in een schaal overdoen. De courgette met de salami en de rauwe ham in de schaal overdoen en 3-4 minuten op 100% verwarmen. De saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met driekleuren pasta.
Voedings-
waarde
Energie788 KiloJoules
188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
11 gram
3 gram