culinaire zaken .nl |
Italiaanse pasta saus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:18 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 2 100 100 2 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
tomaat courgette (groen) bouillon (kruiden-) salami ham (rauw) puree (tomaten-) ui olie kruiden (keuken-,italiaan zout peper | ||
Berei- ding |
De ui pellen en fijn snipperen. De tomaten wassen en in stukken snijden. De worteltjes schoon maken en in plakjes snijden. De olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. De ui met de kruiden, de tomaat en de worteltjes erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 6-8 minuten op 100% verwarmen. De bouillon en de tomatenpuree toevoegen en alles (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100% verwarmen. Het tomatenmengsel iets laten afkoelen. Intussen de courgette schoon maken, in plakken en vervolgens in repen snijden. De salami in blokjes en de ham in reepjes snijden. Het tomatenmengsel in de foodprocessor of blender pureren en in een schaal overdoen. De courgette met de salami en de rauwe ham in de schaal overdoen en 3-4 minuten op 100% verwarmen. De saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met driekleuren pasta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 788 KiloJoules 188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 11 gram 3 gram |