culinaire zaken .nl |
Chipolatapudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 150 1 12.50 5 250 1 1 1 |
Milliliter Milliliter gram stuks gram stuks Milliliter stuks stuks eetlepel |
melk room suiker vanille (stokje) gelatine eidooier room bitterkoekje bigarreaux marasquin | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de bitterkoekjes in blokjes en hak de bigarreaux in stukjes. Laat deze weken in wat marasquin. | |||
Berei- ding |
Breng de melk met de room, het vanillestokje en een derde deel van de suiker aan de kook. Laat intussen de gelatine weken en klop de eidooiers op met een derde deel van de suiker. Voeg als de melk kookt hiervan een half kopje bij de eidooiers, roer dit mengsel even door en giet het terug in de pan. Breng de massa weer tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur af, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe, laat deze oplossen en zeef de massa. Klop de room stijf met het laatste deel van de suiker. Maak als de puddingmassa licht begint te geleren deze op smaak met wat marasquin en spatel er de stijfgeklopte room door. Maak een puddingvorm nat met koud water en vul deze om en om met laagjes puddingmassa en laagjes van bitterkoekjes en marasquin. Laat de pudding geheel opstijven. Maak om te storten het randje van de pudding voorzichtig los met een mes. Spoel de schotel af met koud water. Dompel de vorm even in warm (niet heet) water. Leg de schotel op de vorm, keer het geheel om en schud even om de pudding lost te maken. Werk de pudding af met stijfgeslagen room en/of een lichtroze marasquin saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3057 KiloJoules 728 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 12 gram 0 gram |