culinaire
zaken
.nl
Chocoladepudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
150
1
12.50
5
100
250
Milliliter
Milliliter
gram
stuks
gram
stuks
gram
Milliliter
melk ingrediënt info
room
suiker
vanille (stokje)
gelatine
eidooier
cacao (poeder)
room
Berei-
ding
Breng de melk met de room het vanillestokje en een derde deel van de suiker aan de kook. Laat intussen de gelatine weken en klop de eidooiers op met eveneens een derde deel van de suiker. Voeg als de melk kookt hiervan een half kopje bij de eidooiers, roer dit mengsel even door en giet het terug in de pan. Breng de massa weer tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur af, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine en de cacao toe, laat deze oplossen en zeef de massa. Klop de room stijf met het laatste deel van de suiker. Roer als de melk/room massa licht begint te geleren er de stijfgeklopte room door. Giet de puddingmassa in een met koud water natgemaakte vorm en laat de pudding geheel opstijven. Maak om te storten het randje van de pudding voorzichtig los met een mes. Spoel de schotel af met koud water. Dompel de vorm even in warm (niet heet) water. Leg de schotel op de vorm, keer het geheel om en schud even om de pudding los te maken.
Eventueel kan de stijfgeklopte room vervangen worden door vier stijfgeklopte eiwitten.
Voedings-
waarde
Energie13497 KiloJoules
3214 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
296 gram
2512 gram
0 gram