culinaire zaken .nl |
Chocoladepudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 150 1 12.50 5 100 250 |
Milliliter Milliliter gram stuks gram stuks gram Milliliter |
melk room suiker vanille (stokje) gelatine eidooier cacao (poeder) room | ||
Berei- ding |
Breng de melk met de room het vanillestokje en een derde deel van de suiker aan de kook. Laat intussen de gelatine weken en klop de eidooiers op met eveneens een derde deel van de suiker. Voeg als de melk kookt hiervan een half kopje bij de eidooiers, roer dit mengsel even door en giet het terug in de pan. Breng de massa weer tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur af, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine en de cacao toe, laat deze oplossen en zeef de massa. Klop de room stijf met het laatste deel van de suiker. Roer als de melk/room massa licht begint te geleren er de stijfgeklopte room door. Giet de puddingmassa in een met koud water natgemaakte vorm en laat de pudding geheel opstijven. Maak om te storten het randje van de pudding voorzichtig los met een mes. Spoel de schotel af met koud water. Dompel de vorm even in warm (niet heet) water. Leg de schotel op de vorm, keer het geheel om en schud even om de pudding los te maken. Eventueel kan de stijfgeklopte room vervangen worden door vier stijfgeklopte eiwitten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 13497 KiloJoules 3214 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 296 gram 2512 gram 0 gram |