culinaire zaken .nl |
Citroenpudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 12.50 4 1 6 150 |
Milliliter Milliliter gram stuks stuks stuks gram |
melk room gelatine eidooier rasp (citroen-) eiwit suiker | ||
Voor- berei- ding |
Breng de melk met de room aan de kook. Laat intussen de gelatine weken. | |||
Berei- ding |
Klop de eidooiers op met een derde deel van de suiker. Voeg als de melk kookt hiervan een half kopje bij de eidooiers, roer dit mengsel even door en giet het terug in de pan. Breng de massa weer tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur af, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe, laat deze oplossen en zeef de massa. Klop de eiwitten stijf met de overgebleven suiker. Roer als de melk/room massa licht begint te geleren er de stijfgeklopte eiwitten en wat citroenrasp naar smaak door. Giet de puddingmassa in een met koud water natgemaakte vorm en laat de pudding geheel opstijven. Maak om te storten het randje van de pudding voorzichtig los met een mes. Spoel de schotel af met koud water. Dompel de vorm even in warm (niet heet) water. Leg de schotel op de vorm, keer het geheel om en schud even om de pudding los te maken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2105 KiloJoules 501 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 14 gram 0 gram |