culinaire
zaken
.nl
Citroenpudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
12.50
4
1
6
150
Milliliter
Milliliter
gram
stuks
stuks
stuks
gram
melk ingrediënt info
room
gelatine
eidooier
rasp (citroen-)
eiwit
suiker
Voor-
berei-
ding
Breng de melk met de room aan de kook. Laat intussen de gelatine weken.
Berei-
ding
Klop de eidooiers op met een derde deel van de suiker. Voeg als de melk kookt hiervan een half kopje bij de eidooiers, roer dit mengsel even door en giet het terug in de pan. Breng de massa weer tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur af, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe, laat deze oplossen en zeef de massa. Klop de eiwitten stijf met de overgebleven suiker. Roer als de melk/room massa licht begint te geleren er de stijfgeklopte eiwitten en wat citroenrasp naar smaak door. Giet de puddingmassa in een met koud water natgemaakte vorm en laat de pudding geheel opstijven. Maak om te storten het randje van de pudding voorzichtig los met een mes. Spoel de schotel af met koud water. Dompel de vorm even in warm (niet heet) water. Leg de schotel op de vorm, keer het geheel om en schud even om de pudding los te maken.
Voedings-
waarde
Energie2105 KiloJoules
501 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
14 gram
0 gram