culinaire zaken .nl |
Gajar Halwa (Worteltoetje) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 750 125 90 2.50 23 10 3 3 2 1.50 - - |
liter gram gram gram centiliter eetlepel gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
melk (halfvol) wortel rozijn amandel water suiker kardamom (peulen) boter (geklaard) melk (poeder) honing (vloeibaar) rozenwater saffraan kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Schrap de wortels en rasp ze fijn. Doe in een pan en schenk er de melk op. Voeg er het melkpoeder en het kaneelstokje aan toe. Breng aan de kook en laat al roerend koken tot het mengsel indikt en de worteltjes zacht worden. Voeg er al roerend de uitgelekte rozijnen, de kardemom en het met kokend water vermengde saffraanpoeder aan toe en laat koken tot het mengsel een dikke pasta vormt. Meng er al roerend de ghee, honing en suiker door. Voeg er dan de geblancheerde amandelen en het rozewater aan toe. Schep in een luchtig beboterde vorm en strijk de bovenkant glad. Garneer, indien verkrijgbaar, met een zilverblaadje. Dien naar wens warm of koud op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3575 KiloJoules 851 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 149 gram 24 gram 9 gram |