culinaire zaken .nl |
Barphi Dahi (Gestoomde yoghurtpudding) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2.50 15.50 15 1 0.50 |
liter deciliter eetlepel gram eetlepel gram |
melk yoghurt suiker rozijn boter (geklaard) amandel | ||
Berei- ding |
Breng de melk aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer er de suiker door en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Klop de yopghurt en voeg aan het melkmengsel toe. Schenk in een met boter ingevette vuurvaste schaal en dek af met folie. Zet in een bak water in een matigwarme oven tot de pudding stolt. Bak de amandelen met de rozijnen in de ghee en strooi dit mengsel over de pudding. Laat nog 5 minuten doorbakken in de oven. Dien naar keuze heet of gekoeld op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1500 KiloJoules 357 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 66 gram 11 gram 0 gram |