culinaire zaken .nl |
Kokosbavarois met kumquat | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:45 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1.25 100 5 8 6 3 3 2 2 1 |
deciliter deciliter gram centiliter blaadje stuks stuks stuks zakje eetlepel eetlepel |
melk room (slag-) suiker sap (sinaasappel-perzik-) gelatine perzik (blik) eiwit kumquat santen Pina Colada kokos (geraspt) | ||
Voor- berei- ding |
In een kom met koud water de gelatine ca. 10 minuten laten weken. In een pan de melk met de suiker aan de kook brengen. Al roerende suiker laten oplossen. Santenpoeder erdoor roeren. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in het hete vocht oplossen. De pan van het vuur halen en laten afkoelen in een bak met koud water tot het geIatinemengsel iets dikker begint te worden. 2 In een kom de slagroom stijfkloppen. In een andere kom de eitwitten stijfkloppen. Achtereenvolgens de slagroom en het gelatinemengsel door het eiwlt scheppen tot een mooie egale massa ontstaat. De pinacolada erdoor scheppen. Puddingvorm (Inhoud Ca. 1 liter) omspoelen met koud water. Puddingmassa erin scheppen. Bavarois in de koelkast in ca. 3 uur op Iaten stijven. 3 Abrikozen in stukken snijden. In een roerzeef of keukenmachine pureren. Eventueel de abrikozenpuree met een beetje perzik-sinaasappeldrank verdunnen tot sausdikte. Overdoen in een sauskom. Kumquats goed wassen en in dunne plakies snijden. Pitjes eruit verwijderen. | |||
Berei- ding |
Puddingvorm enkele tellen In heet water houden. Een platte schaal erop leggen. Samen keren, even schudden en de pudding op de schaal laten glijden. Pudding garneren met de plakjes kumquat. Een beetje abrikozensaus erover schenken en de gemalen kokos erover stroolen. Rest van de saus apart erbij geven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2946 KiloJoules 701 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 97 gram 10 gram 6 gram |