culinaire
zaken
.nl
Kokosbavarois met kumquat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1.25
100
5
8
6
3
3
2
2
1
deciliter
deciliter
gram
centiliter
blaadje
stuks
stuks
stuks
zakje
eetlepel
eetlepel
melk ingrediënt info
room (slag-)
suiker
sap (sinaasappel-perzik-)
gelatine
perzik (blik)
eiwit
kumquat
santen ingrediënt info
Pina Colada
kokos (geraspt)
Voor-
berei-
ding
In een kom met koud water de gelatine ca. 10 minuten laten weken. In een pan de melk met de suiker aan de kook brengen. Al roerende suiker laten oplossen. Santenpoeder erdoor roeren. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in het hete vocht oplossen. De pan van het vuur halen en laten afkoelen in een bak met koud water tot het geIatinemengsel iets dikker begint te worden.

2 In een kom de slagroom stijfkloppen. In een andere kom de eitwitten stijfkloppen. Achtereenvolgens de slagroom en het gelatinemengsel door het eiwlt scheppen tot een mooie egale massa ontstaat. De pinacolada erdoor scheppen. Puddingvorm (Inhoud Ca. 1 liter) omspoelen met koud water. Puddingmassa erin scheppen. Bavarois in de koelkast in ca. 3 uur op Iaten stijven.

3 Abrikozen in stukken snijden. In een roerzeef of keukenmachine pureren. Eventueel de abrikozenpuree met een beetje perzik-sinaasappeldrank verdunnen tot sausdikte. Overdoen in een sauskom. Kumquats goed wassen en in dunne plakies snijden. Pitjes eruit verwijderen.
Berei-
ding
Puddingvorm enkele tellen In heet water houden. Een platte schaal erop leggen. Samen keren, even schudden en de pudding op de schaal laten glijden. Pudding garneren met de plakjes kumquat. Een beetje abrikozensaus erover schenken en de gemalen kokos erover stroolen. Rest van de saus apart erbij geven.


Voedings-
waarde
Energie2946 KiloJoules
701 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
97 gram
10 gram
6 gram