culinaire
zaken
.nl
Zoete kaasflapjes met honing
(Sebadas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
500
50
15
4
4
1
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
bloem ingrediënt info
kaas (Cottage Cheese)
kaas (mozzarella)ingrediënt info
boter (room-)
honing (vloeibaar)
rasp (sinaasappel-)
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
zout
Berei-
ding
Kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot er een soepel deeg ontstaat. Kneed de roomboter in partjes door het deeg en voeg eventueel iets water toe. Het deeg moet zacht maar mag niet kleverig zijn. Rol het deeg zeer dun uit op een met bloem bestrooid aanrecht en steek er met een koekjessteker rondjes (10 centimeter middellijn) uit. Roer de dobbelsteentjes mozzarella door de ricotta. Voeg de sinaasappelrasp toe. Schep 3 theelepels van de vulling in het midden van de helft van de rondjes deeg, bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier en bedek ze elk met nog een rondje deeg. Druk de randen stevig op elkaar. Frituur de deegflappen, twee tegelijk, goudgeel in de hete olie. Schep ze voorzichtig uit de pan. Dien ze direkt op. De honing geeft u er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie5717 KiloJoules
1361 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
190 gram
64 gram
1 gram