culinaire
zaken
.nl
Warme javaanse pudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
150
1
50
50
20
3
2
2
4
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
zakje
deciliter
boter (room-)
meel (zelfrijzend bak-)
noot (gemengd)
water
rozijn ingrediënt info
krent ingrediënt info
suiker (bruin)
ei (kip)ingrediënt info
koffie (oplos-) ingrediënt info
suiker (vanille-)
melk ingrediënt info
Berei-
ding
Breng het water met de bruine suiker onder voortdurend roeren in een pannetje aan de kook tot de suiker is opgelost. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom. Roer de oploskoffie door het meel. Voeg de boter toe en snij deze met twee messen door het meelmengsel tot een korrelig geheel is ontstaan. Voeg de suikeroplossing, de melk, de eieren, de vanillesuiker, de rozijnen, de krenten en de gehakte noten toe. Roer alles goed dooreen tot een glad deeg is ontstaan. Doe het deeg in een beboterde ovenvaste puddingvorm. Dek de vorm af met aluminiumfolie. Bak de pudding 1,25 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven tot hij gerezen en gaar is. Serveer de Javaanse pudding warm.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram