culinaire zaken .nl |
Warme javaanse pudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 150 1 50 50 20 3 2 2 4 |
gram gram gram deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel zakje deciliter |
boter (room-) meel (zelfrijzend bak-) noot (gemengd) water rozijn krent suiker (bruin) ei (kip) koffie (oplos-) suiker (vanille-) melk | ||
Berei- ding |
Breng het water met de bruine suiker onder voortdurend roeren in een pannetje aan de kook tot de suiker is opgelost. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom. Roer de oploskoffie door het meel. Voeg de boter toe en snij deze met twee messen door het meelmengsel tot een korrelig geheel is ontstaan. Voeg de suikeroplossing, de melk, de eieren, de vanillesuiker, de rozijnen, de krenten en de gehakte noten toe. Roer alles goed dooreen tot een glad deeg is ontstaan. Doe het deeg in een beboterde ovenvaste puddingvorm. Dek de vorm af met aluminiumfolie. Bak de pudding 1,25 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven tot hij gerezen en gaar is. Serveer de Javaanse pudding warm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |