culinaire
zaken
.nl
Tiramisu met bitterkoekjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
2
150
100
10
10
6
2
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
kaas (Mascarpone)ingrediënt info
room (slag-)
bitterkoekje
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
cacao (poeder)
amandel (snippers) ingrediënt info
Amaretto
eiwit
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Leg de bitterkoekjes naast elkaar in een schaal en schenk de Amaretto erover. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Klop de eiwitten luchtig op. Vermeng de mascarpone met kaneel. Roer de eiwitten en de slagroom luchtig door het mascarponemengsel en schep dit op de bitterkoekjes. Zet de Tiramisu een uur in de koelkast om op te stijven. Strooi voor het opdienen geroosterde amandelsnipper en cacao over de tiramisu.
Voedings-
waarde
Energie4988 KiloJoules
1188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
260 gram
1 gram