culinaire zaken .nl |
Tiramisu met bitterkoekjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 2 150 100 10 10 6 2 - |
gram deciliter gram gram gram gram eetlepel stuks naar smaak |
kaas (Mascarpone) room (slag-) bitterkoekje suiker (basterd-,wit) cacao (poeder) amandel (snippers) Amaretto eiwit kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Leg de bitterkoekjes naast elkaar in een schaal en schenk de Amaretto erover. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Klop de eiwitten luchtig op. Vermeng de mascarpone met kaneel. Roer de eiwitten en de slagroom luchtig door het mascarponemengsel en schep dit op de bitterkoekjes. Zet de Tiramisu een uur in de koelkast om op te stijven. Strooi voor het opdienen geroosterde amandelsnipper en cacao over de tiramisu. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4988 KiloJoules 1188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 260 gram 1 gram |