culinaire zaken .nl |
Souffle van bananen en abrikozen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 50 25 25 25 25 5 3 2 2 0.50 - |
deciliter gram gram gram gram gram theelepel stuks stuks stuks theelepel naar smaak |
melk abrikoos (gedroogd) meel (volkoren-) suiker (basterd-,bruin) suiker (poeder-) margarine (dieet-) sap (citroen-) eiwit eidooier banaan piment (poeder) kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Pureer de bananen met de abrikozen, citroensap, suiker en specerijen in de foodprocessor of met de staafmixer. Smelt de margarine in een steelpan, roer het meel erdoor, laat dit even pruttelen. Neem de pan van de warmtebron, roer de melk erdoor. Breng dit al roerend aan de kook en laat de saus 1.5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de vruchtenpuree toe en de eierdooiers. Laat de saus niet meer koken. Klop de eiwitten stijf en schep ze door de saus. Schep de massa in een beboterde souffleschaal met de inhoud van 1 liter. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden c, 35 minuten, tot de souffle mooi gerezen en goudbruin is. Serveer hem direct, desgewenst bestoven met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1132 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 9 gram 3 gram |