culinaire
zaken
.nl
Souffle van bananen en abrikozen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
50
25
25
25
25
5
3
2
2
0.50
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
melk ingrediënt info
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
meel (volkoren-)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
suiker (poeder-)
margarine (dieet-)
sap (citroen-)
eiwit
eidooier
banaan ingrediënt info
piment (poeder)
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Pureer de bananen met de abrikozen, citroensap, suiker en specerijen in de foodprocessor of met de staafmixer. Smelt de margarine in een steelpan, roer het meel erdoor, laat dit even pruttelen. Neem de pan van de warmtebron, roer de melk erdoor. Breng dit al roerend aan de kook en laat de saus 1.5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de vruchtenpuree toe en de eierdooiers. Laat de saus niet meer koken. Klop de eiwitten stijf en schep ze door de saus. Schep de massa in een beboterde souffleschaal met de inhoud van 1 liter. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden c, 35 minuten, tot de souffle mooi gerezen en goudbruin is. Serveer hem direct, desgewenst bestoven met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie1132 KiloJoules
270 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
9 gram
3 gram