culinaire zaken .nl |
Semifredo met chocolade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 12:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2.50 5 6 6 |
gram deciliter centiliter stuks eetlepel |
chocolade (puur) room (slag-) melk ei (kip) cognac | ||
Berei- ding |
Doe de chocolade en de melk in een pan au bain marie en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Klop de eierdooiers een voor een door het chocolademengsel en blijf roeren tot het mengsel begint te binden. Voeg de brandy toe en neem de kom uit de pan. Klop de slagroom lobbig en sla de eiwitten stijf, maar niet droog. Schep voorzichtig de slagroom en het eiwit door het chocolademengsel en doe het in een diepvriesdoos. Laat de semifreddo een nacht invriezen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3070 KiloJoules 731 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 15 gram 4 gram |