culinaire
zaken
.nl
Roomparfait met warme bramen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2.50
125
2
2
1
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
scheutje
theelepel
stuks
naar smaak
braam
room (slag-)
suiker
eidooier
ei (kip)ingrediënt info
creme de cassis
suiker (vanille-)
vanille (stokje)
munt (vers) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De eieren en de dooiers met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Het mengsel (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen. Zodra het mengsel is gebonden af laten koelen. Intussen de slagroom stijf slaan en snel door het eimengsel scheppen. Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van ca. 6 deciliter inhoud en zet de vorm 12 uur in de vriezer.
Berei-
ding
Vlak voor het serveren de bramen wassen, in een schone glazen litermaat met de creme de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen. De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden. Op elk bordje 1-2 plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt.
Voedings-
waarde
Energie1935 KiloJoules
461 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
8 gram
3 gram