culinaire zaken .nl |
Roomparfait met warme bramen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 12:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2.50 125 2 2 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram stuks stuks scheutje theelepel stuks naar smaak |
braam room (slag-) suiker eidooier ei (kip) creme de cassis suiker (vanille-) vanille (stokje) munt (vers) | ||
Voor- berei- ding |
De eieren en de dooiers met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Het mengsel (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen. Zodra het mengsel is gebonden af laten koelen. Intussen de slagroom stijf slaan en snel door het eimengsel scheppen. Giet het mengsel in een rechthoekige vorm van ca. 6 deciliter inhoud en zet de vorm 12 uur in de vriezer. | |||
Berei- ding |
Vlak voor het serveren de bramen wassen, in een schone glazen litermaat met de creme de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen. De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden. Op elk bordje 1-2 plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1935 KiloJoules 461 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 8 gram 3 gram |