culinaire zaken .nl |
Pannekoek-reepjes met rozijnen en ananas | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Bewerkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 60 20 15 10 2 1 1 - |
deciliter gram gram gram gram stuks stuks zakje naar smaak |
melk bloem suiker (poeder-) rozijn boter (room-) ei (kip) ananas (schijven) suiker (vanille-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rozijnen afspoelen. Ananas in kleine stukjes snijden. Eieren splisten. | |||
Berei- ding |
Eiwitten heel stijf kloppen. Dooiers losroeren met vanillesuiker en snufje zout. Bloem en melk erdoor roeren. Blijven roeren tot glad beslag. Rozijnen en ananas toevoegen. Eiwit erdoor scheppen. In koekepan boter verhitten. Beslag erin scheppen en over panbodem uitstrijken. Ca. 3 minuten zachtjes bakken tot onderkant lichtbruin is. Keren. Nog even bakken en uit pan nemen. Pannekoek in smalle reepjes snijden. Terugdoen in koekepan en onder voortdurend omscheppen lichtbruin bakken. Over 2 bordjes verdelen en bestrooien met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1322 KiloJoules 315 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 13 gram 0 gram |