culinaire zaken .nl |
Monte bianco (Kastanjepuree met slagroom) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.25 1 50 25 2 1 |
gram deciliter deciliter gram gram zakje eetlepel |
kastanje (puree,blik) room (slag-) melk chocolade (puur) suiker (basterd-,wit) suiker (vanille-) suiker (poeder-) | ||
Berei- ding |
Doe de kastanjepuree, vanillesuiker en basterdsuiker in de keukenmachine en meng er zoveel melk door dat het een smeuige puree wordt. Verdeel de puree over 4 bordjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Doe de room over in een spuitzak en garneer de bergjes kastanjepuree met toefjes slagroom. Schaaf de chocolade (tot krullen) over de bergjes kastanjepuree met slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1779 KiloJoules 424 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 5 gram 9 gram |