culinaire zaken .nl |
Luxe vanillepudding | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:09 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 3 4 2 2 2 1 |
deciliter deciliter eetlepel stuks eetlepel stuks pak |
melk room (slag-) saus (chocolade-) ei (kip) suiker perzik pudding (vanille-) | ||
Berei- ding |
Splits de eieren. Meng het pakje vanillepudding met de suiker en 1/6 van de koude melk in een magnetronschaal. Roer de eierdooiers erdoor. Voeg de rest van de melk en de helft van de slagroom toe en in een gesloten magnetronschaal 750 Watt 8.5 minuut verhitten. De pudding tussendoor drie keer met een garde omroeren. Vervolgens het eiwit stijf kloppen en door de pudding scheppen. Klop de rest van de slagroom stijf. De vanillepudding over kleine schaaltjes verdelen. Warm of koud serveren met partjes perzik, geklopte slagroom. En eventueel chocoladesaus erover gieten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2041 KiloJoules 486 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 11 gram 2 gram |