culinaire
zaken
.nl
Krokante sinaasappelcreme
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.60
2.50
50
50
2.50
12
10
4
3
1.50
1
1
deciliter
deciliter
gram
gram
centiliter
eetlepel
gram
blaadje
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
melk ingrediënt info
room (slag-)
chocolade (puur)
amandel (gemalen) ingrediënt info
water
suiker
boter (room-)
gelatine
eidooier
room
likeur (sinaasappel-)
sinaasappel ingrediënt info
Berei-
ding
Doe ongeveer de helft van suiker en het water in een schaal en laat dit 3.5 minuut karameliseren op 600 Watt. Voeg de amandelen toe en meng alles goed door elkaar. Bestrijk een stuk aluminiumfolie van ongeveer 50 centimeter met de boter en verdeel het mengsel daarop. Rol het mengsel na het afkoelen fijn met een deegrol. Was de sinaasappel met heet water, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker, het sinaasappelraspsel en sap schuimig. Verwarm de melk 2.5 minuut op 600 Watt. Schenk de melk al roerend bij het eischuim. Verwarm de massa 2.5 minuut op 500 Watt. Klop de creme tussentijds twee keer door. Week de gelatine in koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de nog warme creme. Roer vervolgens de likeur erdoor en laat de creme afkoelen. Meng het fijngemaakte krokante karamel mengsel door de creme. Klop de slagroom stijf en schep deze erdoor. Doe de creme in vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast. Breek voor de saus de chocolade in stukjes. Doe ze met de room in een schaal en laat ze in 17 seconde smelten op 600 Watt. Houd de vormpjes even in heet water, keer de creme op bordjes en schenk de saus eromheen.
Voedings-
waarde
Energie2916 KiloJoules
694 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
11 gram
2 gram