culinaire
zaken
.nl
Kersentaart
(Clafoutis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
25
25
25
3
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
kers
melk ingrediënt info
suiker (poeder-)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Was de kersen en verwijder de pitten. Klop de eieren met 2 eetlepels poedersuiker schuimig. Voeg de bloem en de melk toe en klop alles tot een dik, vloeibaar beslag. Leg de kersen in een beboterde, lage ovenschaal en giet het beslag erover. Bak de taart ongeveer 40 minuten midden in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasovenstand 5-6). Strooi na 25 minuten bakken de rest van de poedersuiker over de taart. Laat de taart in de vorm afkoelen en serveer hem lauw of koud.
Voedings-
waarde
Energie1002 KiloJoules
239 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
9 gram
1 gram