culinaire zaken .nl |
Kersentaart (Clafoutis) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 25 25 25 3 |
gram deciliter gram gram gram stuks |
kers melk suiker (poeder-) bloem boter (room-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Was de kersen en verwijder de pitten. Klop de eieren met 2 eetlepels poedersuiker schuimig. Voeg de bloem en de melk toe en klop alles tot een dik, vloeibaar beslag. Leg de kersen in een beboterde, lage ovenschaal en giet het beslag erover. Bak de taart ongeveer 40 minuten midden in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasovenstand 5-6). Strooi na 25 minuten bakken de rest van de poedersuiker over de taart. Laat de taart in de vorm afkoelen en serveer hem lauw of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1002 KiloJoules 239 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 9 gram 1 gram |