culinaire zaken .nl |
Karnemelkmousse met heldere appelsaus | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:45 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1 1 2 2 2 - |
deciliter deciliter deciliter eetlepel blaadje eetlepel naar smaak |
sap (appel-) melk (karne-) room (slag-) honing (vloeibaar) gelatine suiker (poeder-) munt (vers) | ||
Berei- ding |
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm het appelsap en los de honing er al roerend in op. Schenk 0.5 deciliter warme appelsap in een maatbeker. Kook de rest van het sap circa 5 minuten op half hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden. Knijp intussen de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap in de maatbeker. Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan de karnemelk erdoor. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep het karnemelkmengsel er luchtig door. Laat de mousse in de koelkast in circa 1.5 uur opstijven. Laat de appelsaus afkoelen. Schep met een ijsbolletjestang op 2 bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover. Garneer met een toefje mint. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1432 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 3 gram 0 gram |