culinaire
zaken
.nl
Karnemelkmousse met heldere appelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1
1
2
2
2
-
deciliter
deciliter
deciliter
eetlepel
blaadje
eetlepel
naar smaak
sap (appel-)
melk (karne-) ingrediënt info
room (slag-)
honing (vloeibaar)
gelatine
suiker (poeder-)
munt (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm het appelsap en los de honing er al roerend in op. Schenk 0.5 deciliter warme appelsap in een maatbeker. Kook de rest van het sap circa 5 minuten op half hoog vuur in tot het licht stroperig begint te worden. Knijp intussen de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap in de maatbeker. Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan de karnemelk erdoor. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep het karnemelkmengsel er luchtig door. Laat de mousse in de koelkast in circa 1.5 uur opstijven.
Laat de appelsaus afkoelen. Schep met een ijsbolletjestang op 2 bordjes elk 3 bolletjes mousse en schenk de appelsaus erover. Garneer met een toefje mint.
Voedings-
waarde
Energie1432 KiloJoules
341 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
3 gram
0 gram