culinaire
zaken
.nl
Eggnog
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2.50
35
18
12
12
-
liter
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
melk ingrediënt info
room (slag-)
cognac
rum
ei (kip)ingrediënt info
suiker
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Splits de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker tot deze is opgelost. Roer er eerst de cognac door en daarna de rum, dan de melk en de room. Goed roeren. Klop nu de eiwitten stijf, maar ook weer niet te stijf. Meng het eierdooiermengsel door het stijfgeslagen eiwit en strooi er ruim nootmuskaat overheen. Twee uur op een koele plaats zetten.
Voedings-
waarde
Energie5268 KiloJoules
1254 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
53 gram
31 gram
0 gram