culinaire zaken .nl |
Eggnog | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2.50 35 18 12 12 - |
liter deciliter eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
melk room (slag-) cognac rum ei (kip) suiker nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Splits de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker tot deze is opgelost. Roer er eerst de cognac door en daarna de rum, dan de melk en de room. Goed roeren. Klop nu de eiwitten stijf, maar ook weer niet te stijf. Meng het eierdooiermengsel door het stijfgeslagen eiwit en strooi er ruim nootmuskaat overheen. Twee uur op een koele plaats zetten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5268 KiloJoules 1254 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 31 gram 0 gram |