culinaire zaken .nl |
Appel-rum ovenschotel (Flognarde aux pommes) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 150 100 20 6 5 4 |
deciliter gram gram gram eetlepel stuks stuks |
melk bloem suiker boter (room-) rum ei (kip) appel | ||
Berei- ding |
Sla in een hol ronde ruime kom met de garde doorheen: de gezeefde bloem, 75 gram suiker en de hele eieren. Leng dit mensel aan met de melk en voeg ook de rum toe (eindresultaat: soort dik flensjes beslag). Schil de appelen (4 flinke Golden Delicious of Cox-Orange); ontklokhuis en snij ze in vieren en snij daar dunne schijfjes van. Leg de schijfjes in een ruim beboterde vuurvaste schaal, en bedek ze met het beslag. Overstrooi met 25 gram suiker. Bak de schotel in een voorverwarmde oven (220 graden Celcius) in ruim 40 minuten gaar en bruin. Dien op warm of koud. N.B. De Engelsen geven bij een zo'n nagerecht altoos een warme "custard" (= een soort vanillevla). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1140 KiloJoules 271 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 9 gram 2 gram |