culinaire
zaken
.nl
Appel-rum ovenschotel
(Flognarde aux pommes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
150
100
20
6
5
4
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
suiker
boter (room-)
rum
ei (kip)ingrediënt info
appel
Berei-
ding
Sla in een hol ronde ruime kom met de garde doorheen: de gezeefde bloem, 75 gram suiker en de hele eieren. Leng dit mensel aan met de melk en voeg ook de rum toe (eindresultaat: soort dik flensjes beslag). Schil de appelen (4 flinke Golden Delicious of Cox-Orange); ontklokhuis en snij ze in vieren en snij daar dunne schijfjes van. Leg de schijfjes in een ruim beboterde vuurvaste schaal, en bedek ze met het beslag. Overstrooi met 25 gram suiker. Bak de schotel in een voorverwarmde oven (220 graden Celcius) in ruim 40 minuten gaar en bruin. Dien op warm of koud. N.B. De Engelsen geven bij een zo'n nagerecht altoos een warme "custard" (= een soort vanillevla).
Voedings-
waarde
Energie1140 KiloJoules
271 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
9 gram
2 gram