culinaire
zaken
.nl
Amandelpudding
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
1
50
20
5
1
1
1
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
melk ingrediënt info
room (slag-)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
suiker
ei (kip)ingrediënt info
gelatine (poeder)
essence (amandel-)
essence (vanille-)
Berei-
ding
Week de gelatinepoeder in 1 deciliter koud water. Voeg 2.5 deciliter kokend water toe en roer dit goed door elkaar tot de gelatine is opgelost. Voeg de suiker toe en laat deze ook oplossen. Laat het mengsel op een koele plaats staan tot het begint op te stijven. Splits de eieren. Sla de eiwitten stijf met de amandel- en vanille-essence. Schep de stijfgeslagen eiwitten door het gelatinemengsel. Laat de pudding in de koelkast goed koud worden. Verhit voor de saus de melk in een pan. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg hier 3 eetlepels warme melk aan toe en meen de pan van het vuur en roer het eiermengsel door de warme melk tot een gebonden saus is ontstaan. Roer hier de suiker en de vanille- en amandelessence door heen. Verwarm het au bain marie en roer het af en toe door. Sla de slagroom stijf en roer dit door de saus. Doe de pudding op de borden en schenk de saus daar overheen. Direct opdienen.
Voedings-
waarde
Energie2296 KiloJoules
547 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
16 gram
1 gram