culinaire
zaken
.nl
Provencaalse maaltijdsoep met vis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
100
4
4
2
2
1
1
1
gram
deciliter
gram
stuks
teentje
stuks
stuks
knol
theelepel
stuks
kabeljauw (filet,diepvr)
olie (olijf-) ingrediënt info
soepgroenten (boeren-)
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (vis-,tablet)
ui ingrediënt info
venkel (knol)
oregano ingrediënt info
rasp (citroen-)
Berei-
ding
Snipper de uien. Verhit de olie in een hoge pan en fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit en fruit deze even mee. Snij de venkel in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Verhit het onder af en toe roeren. Snij de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de bevroren vis toe aan de ui en de venkel. Laat het onder af en toe roeren meebakken totdat de vis uit elkaar valt. Breng een liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg de soepgroente toe aan het vismengsel en direkt hierna de visbouillon. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper, zout en oregano. Schep de soep in vier diepe borden en leg een flink stuk citroenschil in het midden van het bord.
Voedings-
waarde
Energie1405 KiloJoules
335 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
19 gram
2 gram