culinaire zaken .nl |
Mexicaanse Bonensoep a la maison | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Maaltijdsoep | Makkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 500 400 400 50 3 2 1 1 1 1 1 |
gram gram gram gram gram teentje stuks stuks zakje blik stuks stuks |
boon (bruin,blik) kipfilet boon (Chili-,blik) mais (blik) olie knoflook ui paprika (rood) kruidenmix (Chili-) puree (tomaten-) peper (spaans,rood) courgette (groen) | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Snij de paprika in kleine reepjes. Snijd of schaaf de courgette in dunne plakjes. Snipper de Spaanse peper (zonder de zaadjes) | |||
Berei- ding |
Snij de kipfilet in stukjes, doe er zout en peper op en braadt dit in een grote pan in de olie bruin. Laat ondertussen de chili-con-carne-mix wellen in wat water. Voeg uien, knoflook en paprika bij de kip. Laat dit even meebakken. Voeg de courgette toe. Doe er nu 1 liter heet (gekookt) water bij. Als je al een paar deciliter water gebruikt hebt voor de chili con carne mix, gebruik dan nu minder water. Je kunt later, als je de soep te dik vindt, altijd nog water bijvoegen. Voeg verder toe: bruine bonen, tomatenpuree, kidney beans (chilibonen) en maiskorrels. Hevel eventueel alles over in een grote (soep)pan. Doe de Spaanse peper in de soep. Laat alles nu circa 30 minuten pruttelen. Door het pruttelen wordt de soep iets dunner. Voeg er eventueel na dat halve uur als je wilt nog wat water aan toe. De soep moet wel stevig blijven! Even proeven. Eventueel naar smaak tabasco toevoegen. Deze soep kan gemakkelijk worden ingevroren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1891 KiloJoules 450 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 40 gram 24 gram |