culinaire
zaken
.nl
Mexicaanse Bonensoep a la maison
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
500
400
400
50
3
2
1
1
1
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
teentje
stuks
stuks
zakje
blik
stuks
stuks
boon (bruin,blik)
kipfilet
boon (Chili-,blik)
mais (blik)
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
kruidenmix (Chili-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
peper (spaans,rood) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de ui. Snij de paprika in kleine reepjes. Snijd of schaaf de courgette in dunne plakjes. Snipper de Spaanse peper (zonder de zaadjes)
Berei-
ding
Snij de kipfilet in stukjes, doe er zout en peper op en braadt dit in een grote pan in de olie bruin. Laat ondertussen de chili-con-carne-mix wellen in wat water. Voeg uien, knoflook en paprika bij de kip. Laat dit even meebakken. Voeg de courgette toe. Doe er nu 1 liter heet (gekookt) water bij. Als je al een paar deciliter water gebruikt hebt voor de chili con carne mix, gebruik dan nu minder water. Je kunt later, als je de soep te dik vindt, altijd nog water bijvoegen. Voeg verder toe: bruine bonen, tomatenpuree, kidney beans (chilibonen) en maiskorrels. Hevel eventueel alles over in een grote (soep)pan. Doe de Spaanse peper in de soep. Laat alles nu circa 30 minuten pruttelen. Door het pruttelen wordt de soep iets dunner. Voeg er eventueel na dat halve uur als je wilt nog wat water aan toe. De soep moet wel stevig blijven! Even proeven. Eventueel naar smaak tabasco toevoegen. Deze soep kan gemakkelijk worden ingevroren.
Voedings-
waarde
Energie1891 KiloJoules
450 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
40 gram
24 gram