culinaire zaken .nl |
Bonensoep met deegwaren (Pasta e fagioli) | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 150 150 100 10 4 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel stengel stuks stuks naar smaak naar smaak |
tomaat boon (wit,droog) spek (ontbijt-) pasta (vlinders) aardappel kaas (parmezaans) olie (olijf-) selderij (bleek-) wortel (winter-) ui peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Week de bonen een nacht in koud water. Maak de groenten schoon en snij ze klein. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. | |||
Berei- ding |
Laat de bonen uitlekken en zet ze op met het ontbijtspek, de groenten en circa 1 liter water. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat de soep 2 uur zachtjes koken, tot de bonen zacht zijn. Schep enkele eetlepels van het bonenmengsel uit de pan, pureer het in een keukenmachine of blender en doe het terug in de pan. De soep eventueel verdunnen met water of bouillon. Doe de pasta erbij en laat ze 12 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Giet in elke portie een scheutje olijfolie. Serveer samen met de geraspte parmezaanse kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4407 KiloJoules 1049 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 53 gram 16 gram |