culinaire
zaken
.nl
Bonensoep met deegwaren
(Pasta e fagioli)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
150
150
100
10
4
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stengel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
boon (wit,droog)
spek (ontbijt-)
pasta (vlinders) ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Week de bonen een nacht in koud water.

Maak de groenten schoon en snij ze klein. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes.
Berei-
ding
Laat de bonen uitlekken en zet ze op met het ontbijtspek, de groenten en circa 1 liter water. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat de soep 2 uur zachtjes koken, tot de bonen zacht zijn. Schep enkele eetlepels van het bonenmengsel uit de pan, pureer het in een keukenmachine of blender en doe het terug in de pan. De soep eventueel verdunnen met water of bouillon. Doe de pasta erbij en laat ze 12 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Giet in elke portie een scheutje olijfolie. Serveer samen met de geraspte parmezaanse kaas.
Voedings-
waarde
Energie4407 KiloJoules
1049 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
80 gram
53 gram
16 gram