culinaire zaken .nl |
Pitasandwich met chorizo | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 150 2 1.50 1 1 1 1 1 1 0.75 - - |
stuks gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel stuks eetlepel eetlepel gram naar smaak naar smaak |
broodje (pita-) worst (chorizo) peterselie bieslook (vers) ui paprika (rood) kruiden (Provencaals) paprika (geel) room (zuur) mayonaise kaas (room-) zout peper | ||
Berei- ding |
Broodjes overlangs halveren en roosteren in broodrooster. Paprika's schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. In kommetje zure room, mayonaise en roomkaas tot glad mengsel roeren. Bieslook en peterselie erboven fijnknippen. Provencaalse kruiden erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Helften van broodje besmeren met kruidenmengsel. 6 Helften beleggen met chorizo. Paprika- en uiringen erover verdelen. Andere helften met besmeerde kant erop leggen. Broodjes met scherp broodmes doorsnijden. Op schaal leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 887 KiloJoules 211 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 12 gram 2 gram |