culinaire zaken .nl |
Wortel-broccoli terrine | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 350 100 3 2 2 1 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel sneetje stuks teentje naar smaak naar smaak |
wortel broccoli kaas (Mon Chou) ei (kip) room (koffie-) brood (volkoren) ui knoflook zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De worteltjes schoon maken en in plakjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De worteltjes samen met de ui en knoflook en met 2 eetlepels water in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud overdoen en (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% gaar maken. Intussen de broccoli wassen en de steeltjes in stukjes snijden. De broccoli eveneens met 2 eetlepels water in een ovenvaste schaal van 1,5 liter doen en (afgedekt) 3-4 minuten koken op 100%. De eieren los kloppen, het brood (zonder korst) verkruimelen en met de roomkaas en de koffieroom in de foodprocessor tot een glad mengsel pureren. De groente afgieten en afzonderlijk met de helft van het eimengsel in de foodprocessor pureren. De worteltjes- en de broccolipuree op smaak brengen met zout en peper. | |||
Berei- ding |
De vorm met plastic folie bekleden. De helft van de broccolipuree in de vorm scheppen, daarover de worteltjespuree verdelen en deze afdekken met de overige broccolipuree. De puree steeds glad strijken. De terrine (afgedekt) 15-18 minuten op 70% verwarmen. Laten afkoelen, in plakken snijden en met een koude mosterdsaus serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1319 KiloJoules 314 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 13 gram 6 gram |