culinaire
zaken
.nl
Wortel-broccoli terrine
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
350
100
3
2
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
sneetje
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
wortel
broccoli ingrediënt info
kaas (Mon Chou)
ei (kip)ingrediënt info
room (koffie-)
brood (volkoren)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De worteltjes schoon maken en in plakjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De worteltjes samen met de ui en knoflook en met 2 eetlepels water in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud overdoen en (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% gaar maken.
Intussen de broccoli wassen en de steeltjes in stukjes snijden. De broccoli eveneens met 2 eetlepels water in een ovenvaste schaal van 1,5 liter doen en (afgedekt) 3-4 minuten koken op 100%.
De eieren los kloppen, het brood (zonder korst) verkruimelen en met de roomkaas en de koffieroom in de foodprocessor tot een glad mengsel pureren. De groente afgieten en afzonderlijk met de helft van het eimengsel in de foodprocessor pureren. De worteltjes- en de broccolipuree op smaak brengen met zout en peper.
Berei-
ding
De vorm met plastic folie bekleden. De helft van de broccolipuree in de vorm scheppen, daarover de worteltjespuree verdelen en deze afdekken met de overige broccolipuree. De puree steeds glad strijken. De terrine (afgedekt) 15-18 minuten op 70% verwarmen. Laten afkoelen, in plakken snijden en met een koude mosterdsaus serveren.
Voedings-
waarde
Energie1319 KiloJoules
314 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
13 gram
6 gram