culinaire zaken .nl |
Salade van kip en spiraalmacaroni | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop Rijst En Pasta | Salade Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 100 50 4 3 2 2 2 1 0.50 0.20 - - |
gram gram gram gram theelepel stengel eetlepel stuks theelepel theelepel eetlepel bosje naar smaak naar smaak |
kipfilet kaas (belegen,boeren-) pasta (spiraal) boter (room-) melisse (citroen-) selderij (bleek-) olie tomaat (vlees-) kerrie (poeder) saus (worcestershire-) suiker peterselie (bosje) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De kipfilet inwrijven met zout, peper en kerriepoeder en in de boter goudbruin bakken. Wat water toevoegen en in 20 minuten gaar laten worden. De filet uit de jus nemen en af laten koelen. Ondertussen de spiraaltjesmacaroni in ruim kokend water met wat zout gaarkoken, met koud water spoelen en af laten koelen. De tomaten in achten snijden, de bleekselderij rangen en in smalle reepjes snijden. De boerenkaas in kleine blokjes snijden en het kippenvlees in mooie reepjes verdelen. Een sausje roeren van de olie, melisse, suiker, worcestershiresaus en peper. De peterselie knippen en alles door elkaar scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2254 KiloJoules 537 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 34 gram 12 gram |