culinaire zaken .nl |
Eikebladsla met peer en blauwe schimmelkaasdressing | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 6 1 1 0.50 |
gram eetlepel stuks eetlepel krop |
kaas (roquefort) yoghurt (biogarde-roer) peer sap (citroen-) sla (eikeblad-) | ||
Berei- ding |
Was de eikebladsla in ruim water en droog hem in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in kleine stukken en verdeel ze over de borden. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis. Snij de helften in de lengte en in schijven en sprenkel er direct het citroensap over. Maak een gladde saus van de roquefort met de biogarde. Schep de saus op de salade. Garneer met plakjes peer. Serveer direct | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1110 KiloJoules 264 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 14 gram 3 gram |