culinaire zaken .nl |
Kip, vis en groente in een pan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 150 10 6 3 1 1 1 - |
gram gram gram stuks stuks eetlepel struik eetlepel theelepel naar smaak |
kipfilet (mais-) tauge champignon krab (sticks) ui (voorjaars-) olie (zonnebloem-) paksoi sesamzaad gember (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Snijd de kip in dunne reepjes, de champignons in plakjes en de paksoistelen en bladeren in stukken. Bak de kip in de olie bijna gaar. Voeg eerst de paksoi, dan de champignons en de lente-uitjes (in zijn geheel met nog een flink stuk groen eraan) toe en als alles knapperig gaar is pas de tauge en de uit elkaar geplozen krabsticks. Breng alles op smaak met zout en gemberpoeder. Strooi er tenslotte de even geroosterde sesamzaadjes overheen. Geef bij dit gerecht bijvoorbeeld mihoen of rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1882 KiloJoules 448 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 65 gram 0 gram |