culinaire zaken .nl |
Kip tandoori op de barbecue (Een tandoori is en klei-oven uit India.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 10:00 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Barbecue | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 3 2 1 1 1 1 1 - |
kilogram deciliter teentje eetlepel theelepel stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak |
kipkarbonade yoghurt (dik) knoflook munt (vers) zout ui kruiden (tandoori-) gember (wortel,vers) sap (citroen-) olie (zonnebloem-) | ||
Berei- ding |
Meng de ui, de knoflook, het zout en het citroensap. Haal het vel van de kipkarbonades vrijwel helemaal los en klap het terug. Verdeel verdeel het mengsel over het vlees en laat circa een0.5 uur intrekken. Maak intussen een marinade van de yoghurt, tandooripasta, gember en munt. Schep na het0.5 uur de kipkarbonades door de marinade en laat ze een nacht marineren. Leg de velletjes terug op de kipkarbonades en bestrijk ze dun met olie. Laat de kip op de barbecue in circa 40 minuten gaar worden, af en toe keren. Lekker met geroosterde maiskolven en Indiase raita, een komkommer/yoghurt salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |