culinaire zaken .nl |
Andijvie met gember en erwtjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 100 7.50 7 3 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 |
gram gram centimeter stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel |
andijvie doperwt (diepvries) gember (wortel,vers) peper (groen) olie kokos (geraspt) koriander (vers) komijn zout kurkuma (poeder) koriander (poeder) sap (citroen-) asafoetida | ||
Voor- berei- ding |
Dit gerecht kan 's winters ook met groene kool (oorspronkelijke recept) gemaakt worden. Diepvrieserwtjes eerst goed ontdooien in heet water. Snij de andijvie tamelijk fijn en was hem grondig. Goed uitslaan in de groentecentrifuge. hak de groene lombokjes fijn en rasp de gember fijn; hak de verse koriander fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in de wadjan op middelmatig vuur. Wanneer de olie heet is, de komijnezaadjes er in doen, en een seconde later de asafetida. Een keer omroeren en dan de lombokjes, gember en kurkuma in de wadjan. 30 seconden roerbakken, dan kunnen andijvie en zout erbij. Roer dit om. Deksel op de pan en 2 minuten laten slinken (kool 4 tot 5 minuten laten koken), maar zorg dat alles niet te zacht wordt. Nu het citroensap, de kokos, korianderpoeder, verse koriander en doperwtjes bij de groente voegen. 2 minuten roerbakken. Van het vuur halen en opdienen. Kool moet nog wat knapperig zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1128 KiloJoules 269 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 7 gram 12 gram |