culinaire zaken .nl |
Aardappelen, kruidig met tomaat (Batatu nu shak, Gujarat) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 450 10 4 2.50 2 2 2 2 2 1.50 1.50 1 0.75 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 |
deciliter gram blaadje eetlepel centimeter stuks stuks stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel |
water aardappel (vastkokend) kerrie (blad) olie gember (wortel,vers) peper (rood,gedroogd) tomaat peper (groen) laurier (blad) koriander (vers) kokos (geraspt) peper (cayenne-) suiker (riet-) asem (zonder pit) mosterdzaad koriander (poeder) komijn kurkuma (poeder) asafoetida | ||
Berei- ding |
Snij de aardappels, met of zonder schil, in dobbelsteentjes van 1 centimeter Snij de tomaten in dobbelstenen van 2.5 centimeter. Schil de gember en hak hem fijn, samen met de groene lombok. Zet dit apart met aardappels, cayennepeper, kurkuma en zout. Voeg komijn, rode lombok, laurier en asafetida samen. Zet ook korianderpoeder, kokos, korianderblad, suiker en tomaat bij elkaar. Verhit de olie in een wadjan op middelhoog vuur. Wanneer die heet is, de mosterdzaadjes erin doen. Meteen wanneer ze springen, een kwestie van seconden, moeten de komijn, rode lombok, laurier en asafetida worden toegevoegd. 4 a 5 seconden roeren, en de kerriebladeren erbij. Een keer roeren; Meng de aardappels, cayenne, kurkuma, zout, groene lombok en gember al roerend hierdoorheen. Hierbij 150 milliliter water. Dek de wadjan af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Nu de korianders, tomaten, kokos, en suiker erbij, samen met 350 milliliter water. Al roerend mengen; daarna de wadjan weer afdekken. Weer 10 minuten laten sudderen. Hier de keukenassem doorroeren, en nogmaals 2-3 minuten laten sudderen, daarna van het vuur halen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1223 KiloJoules 291 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 6 gram 5 gram |