culinaire
zaken
.nl
Aardappelen, kruidig met tomaat
(Batatu nu shak, Gujarat)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
450
10
4
2.50
2
2
2
2
2
1.50
1.50
1
0.75
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
deciliter
gram
blaadje
eetlepel
centimeter
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
water
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
kerrie (blad)
olie ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
laurier (blad)
koriander (vers)
kokos (geraspt)
peper (cayenne-) ingrediënt info
suiker (riet-)
asem (zonder pit) ingrediënt info
mosterdzaad
koriander (poeder)
komijn
kurkuma (poeder)
asafoetida
Berei-
ding
Snij de aardappels, met of zonder schil, in dobbelsteentjes van 1 centimeter Snij de tomaten in dobbelstenen van 2.5 centimeter.
Schil de gember en hak hem fijn, samen met de groene lombok. Zet dit apart met aardappels, cayennepeper, kurkuma en zout.
Voeg komijn, rode lombok, laurier en asafetida samen.
Zet ook korianderpoeder, kokos, korianderblad, suiker en tomaat bij elkaar.

Verhit de olie in een wadjan op middelhoog vuur. Wanneer die heet is, de mosterdzaadjes erin doen. Meteen wanneer ze springen, een kwestie van seconden, moeten de komijn, rode lombok, laurier en asafetida worden toegevoegd. 4 a 5 seconden roeren, en de kerriebladeren erbij.
Een keer roeren; Meng de aardappels, cayenne, kurkuma, zout, groene lombok en gember al roerend hierdoorheen. Hierbij 150 milliliter water.
Dek de wadjan af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

Nu de korianders, tomaten, kokos, en suiker erbij, samen met 350 milliliter water. Al roerend mengen; daarna de wadjan weer afdekken.
Weer 10 minuten laten sudderen.
Hier de keukenassem doorroeren, en nogmaals 2-3 minuten laten sudderen, daarna van het vuur halen.
Voedings-
waarde
Energie1223 KiloJoules
291 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
6 gram
5 gram