culinaire zaken .nl |
goulash a la minute | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 25 8 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram theelepel stuks teentje blik stuks bekertje eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) margarine paprika (poeder) ui knoflook tomaat (blik) paprika (rood) creme fraiche puree (tomaten-) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de ui en de paprika. Verhit de boter en fruit hierin de ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak alles onder voortdurend omscheppen tot het gehakt rul is. Roer eerst het paprikapoeder en daarna de tomaten en de tomatenpuree door het vleesmengsel. Laat de goelasj zonder deksel op de pan 10 minuten flink koken. Roer de creme fraiche door de goelash en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveren met rijst en salade naar keuze. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1000 KiloJoules 238 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 20 gram 3 gram |