culinaire zaken .nl |
Spruitjes stampot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | Stamppot | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 300 1.50 1 - - - |
kilogram kilogram gram deciliter bakje naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel ![]() spruitjes ![]() kaas (geite-,Holland) melk ![]() tomaat (kers-) ![]() zout peper ![]() nootmuskaat ![]() | ||
Berei- ding |
Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar, en kook de spruiten in ongeveer 10 minuten gaar. Halveer de tomaat en bewaar 1 helft voor de garnering. Giet de aardappels af en pureer de aardappels met melk. Giet de spuiten af en roer de spruiten met de kaas, tomaat door de purree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Warm het geheel nog 2 minuten op. Garneer daarna met de overgebleven tomaat. VARIATIE Neem de helf van de geitenkaas (150 gram), 150 gram gehakt, 1 ei, 1 eetlepel paneermeel en 0.5 theelepel provencaalse kruiden. Roer alles goed door elkaar en draai van het mengsel kleine gehaktballetjes van. Braad de balletjes in de boter en voeg aan het spruit/aardappelmengsel toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2164 KiloJoules 515 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 65 gram 24 gram 18 gram |