culinaire zaken .nl |
Salade van rode bonen met tonijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 400 12 6 3 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel stengel theelepel eetlepel struik bosje theelepel blik naar smaak naar smaak |
boon (Chili-,blik) tonijn (blik) olijf (zwart) olie selderij (bleek-) mosterd azijn (wijn-) witlof radijs suiker mais (blik) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd de gewassen en schoongemaakte radijsjes in plakjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd het schoongemaakte en gewassen witlof in stukjes van circa 1 cm breed. Spoel de maiskorrels af in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en berbrokkel grof. Roer voor de vinaigrette de azijn, de suiker, wat zout en peper en de mosterd in een kommetje door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost. Klop er met een garde in een dun straaltje de olie door. | |||
Berei- ding |
Schep in een grote kom de bonen, de radijs, de bleekselderij, het witlof, de maiskorrels, de tonijn en de vinaigrette door elkaar en laat 30 minuten rusten. Roer de salade kort voor het serveren nogmaals door en schep in een glazen schaal. Garneer met de olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2204 KiloJoules 525 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 40 gram 63 gram |